top of page

3D-modellering.

Fra idé til digital model.

Proces

Proces:

Før man kan bestille et 3D-print, kræver det en 3D-model. Uanset om dit projekt kun er en idé, om du har mål, tegninger, billeder eller et helt færdigt design, som bare skal tegnes op i 3D, så kan vi hjælpe dig.

Evt. revision af model indtil tilfredsstillelse

Idé

Beskrivelse, krav, skitser, mål billeder m.v.

Aftale

Arbejdets omfang aftales

Modellering

En 3D-model skabes ud fra aftalen

3D-model

En færdig model, klar til 3D-print, leveres til kunden

Ydelser:

Mulighederne for 3D-modellering er i princippet uendelige, og det er vores ydelser også. Uanset hvad dit 3D-print-projekt er, vil vi meget gerne hjælpe og rådgive dig.

Ydelser

Design

Vi designer en 3D-løsning helt fra bunden og efter dine behov. På den måde bliver resultatet 100 % dit eget.

Modellering

En 3D-model laves ud fra referencer – alt fra skitser, billeder, mål kan bruges. 3D-modellen skabes fra starten med 3D-print for øje.

Reparation

Har du en 3D-model, som ikke kan printes (typisk for 3D-scans, spil-modeller m.v.), hjælper vi gerne med at finde fejlene og rette dem ud.

Modifikation

Sidder du med en 3D-model, som du vil have ændret på, kan vi også klare det.

Udhulning

En overset ydelse som nemt tjener sig selv hjem; ved at udhule en model kan man ofte spare meget print-materiale og dermed få et langt billigere print.

FAQ:

 • Hvad koster et 3D-print?
  Når en 3D-model uploades til vores 3D-print-værktøj beregner det helt automatisk en pris. Den pris afhænger af flere ting: materiale, materialeforbrug i volumen, den plads det tager i 3D-printeren (også kaldet bounding box) og afhængigt af materiale også et håndteringsgebyr. Som eksempel kan man sige, at en lille model i knytnævestørrelse i plastic vil koste fra nogle få hundrede kroner, imens større modeller og mere avancerede typer plastic og metal koster væsentligt mere. Priseksempler på 3D-print. For at få en uforpligtende pris kan du bare uploade en 3D-fil til vores værktøj, som inden for få minutter vil give en pris. Måder at gøre 3D-print billigere. Har du ikke en 3D-model kan du kontakte os for en pris. Vi vil ud fra dine specifikationer lave en grov model, som har nogenlunde samme specifikationer som det ønskede 3D-print. Med den kan vi altså beregne en pris, som er tæt på det endelige. Vi hjælper i øvrigt gerne med at udhule din model, så den kan blive så billig som muligt.
 • Hvor lang tid går der, før jeg har mit 3D-print?
  Når du bestiller dit 3D-print vil din 3D-fil blive tjekket, hvorefter den vil blive printet, hvis den er print-klar. Herefter vil den, afhængigt af materiale, blive efterbehandlet, og endeligt vil den blive pakket og sendt til dig. Hvor lang tid den proces tager, kommer an på bl.a. materiale, tilvalg og tidspunkt. Det kan være alt fra nogle få dage til nogle få uger. Når du bestiller, vil du kunne se et estimat for, hvornår du får dit print. Typisk vil du få det før den estimerede tid.
 • Hvilket materiale passer bedst til min opgave?
  Vi hjælper meget gerne med at finde det rette materiale til din opgave, så kontakt os endelig for assistance.
 • Hvordan adskiller professionelle 3D-print sig fra en hjemmeprinter?
  Professionelle 3D-printere bruger for det første andre teknologier end hjemmeprintere. Det giver en langt højere kvalitet på flere parametre: overfladen bliver typisk væsentligt mere jævn; 3D-printet vil være stærkere og/eller mere fleksibelt alt efter materiale; man kan printe tyndere; man er sikker på at få samme resultat hver gang; de professionelle 3D-printere kan oftest printe langt større. Egenskaberne varierer selvfølgelig fra 3D-printer til 3D-printer og teknologierne imellem. Derfor tilbyder vi en række teknologier og printere, så vi kan løse netop dit problem. Valg af materiale til 3D-print.
 • Min model kan ikke indlæses. Hvad gør jeg?
  Hvis vores print-værktøj melder fejl, kan det skyldes en flere ting. Der kan være en fejl i modellen eller en fejl i softwaren. Uanset hvad, så er det nok et problem vi har set før, og vi hjælper gerne, så tøv ikke med at kontakte os. Sådan bruger du vores instant quote-værktøj.
 • Hvilke filtyper kan bruges til 3D-print?
  3D-printere bruger såkaldte mesh-filer, dvs. filer bestående af knudepunkter, kanter og flader. Det gælder bl.a. STL, OBJ, FBX, X3D m.v. Hvad er 3D-modellering? Parametriske CAD-modeller er ikke direkte compatible med 3D-printere, men kan typisk let konverteres til mesh-modeller. Hvad er forskellen på mesh- og parametriske 3D-modeller?
 • Hvad kræver det at printe i farve?
  Vil du printe i fuld farver, kræver det både en bestemt type 3D-fil (f.eks. X3D), at den er sat op korrekt og en billedfil (f.eks. PNG), som er komprimeret i en ZIP-fil. Guide til 3D-print i fuld farve.
FAQ

Har du spørgsmål?

Mangler du en 3D-fil?

Er du klar til at printe?

bottom of page